over mij

"Wat je zoekt, zoekt jou"- Rumi

Eigenlijk is mijn zoektocht naar de reden waarom ik hier op aarde ben, al heel vroeg begonnen. Toen ik 5 jaar oud was, overleed mijn moeder bij een auto-ongeluk. Ik was daar ook bij. Dit was voor iedereen zo moeilijk en een shock dat bijna niemand daarna over haar vertelde aan mij. Ze waren allemaal bezig met hun eigen rouwproces en omdat ik een erg vrolijk kind was, verwachtte niemand dat ik er last van had. De dood werd dood gezwegen. 

Toen ik op 16 jaar begon met mijn opleiding voor "Erzieherin" (opvoeder in kinderdagverblijven) kwam dit voor het eerste naar boven. Ik kreeg de ruimte en tijd om echt te voelen wat er in mij leefde. Het ging voor het eerst echt om mij en wat ik voelde, zonder rekening te moeten houden met anderen, zonder het gevoel te hebben anderen te moeten beschermen voor hun verdriet.

Toen begon ik te zoeken en al snel kwam psychosynthese op mijn pad en dat heeft me heel erg geholpen en veranderd. Psychosynthese is een psychotherapie en pedagogiek, die op holistische manier naar mensen kijkt en ervan uit gaat dat iedereen zijn eigen antwoorden in zich draagt.

In een intuitie-cirkel ontdekte ik voor het eerst de kracht van voelend-weten en ik wist: hier wil ik meer van leren! Ongelofelijk vond ik het, dat ik dingen wist, zonder die persoon te kennen. En dan ook nog in detail!

Dat was een shift! Een eye-openener en ik had de smaak te pakken!

En toen wilde ik alleen maar meer over psychosynthese leren! Door de stap te zetten om me in te schrijven voor de eerste cursussen, volgde ik eigenlijk al mijn innerlijke roeping. Daarna ben ik niet meer gestopt. Ik  begon de opleiding voor coach en daarna voor therapeut.

Ondertussen kwam het energie-werk via Claudia Kirmis op mijn pad. Dit was de stap om nog dieper in te voelen en waar te nemen en van daaruit met de energie van mensen te werken. Nog steeds vind ik deze manier van werken heel erg bijzonder omdat het laat zien hoe we met elkaar verbonden zijn en dat we in essentie allemaal energie zijn.

 

Opstellingen zaten in mijn eerste opleiding, maar ik wilde er meer over leren. Dus begon ik een opleiding bij de beste opsteller die ik tot nu heb ontmoet. In die psychosynthese-therapeuten-opleiding heb ik voor het eerste William Pennell Rock ontmoet en zijn werk leren kennen. Zijn workshop ´de Reis van de Held´ was voor mij echt een grote ontdekking van mijn eigen vrijheid en kracht, waardoor ik daar ook meer over wilde leren. Dit was het soort werk dat ik wilde doen, omdat het voor mezelf  zo´n groot cadeau was!

In al die jaren heb ik mezelf behoorlijk bevrijd, mijn beperkende overtuigingen achter me gelaten en meer en meer vertrouwen gekregen in mijn eigen gevoel en waarneming. En dan bedoel ik het energetische waaruit we allemaal eigenlijk ten diepste bestaan.

 
Met twee vriendinnen heb ik samen astrologische opstellingen ontwikkeld, die uit het geheel van mijn en onze opleidingen zijn ontstaan. Dit is heel diep werk, die je geblokkerde energie -vaak uit oude levens- bevrijdt en transformeert.

Al deze dingen, kennis en ervaring komen in mijn energetic-soul-coaching en energetic-soul-programma samen. Dit alles is wie en wat ik ben, professioneel en privé, het is mijn manier van ´zijn´en in het leven staan.

anderen over mij

"Hildegard staat heel stevig met haar voeten op de grond en heeft tegelijkertijd een ´connectie´met hetgeen we wel voelen, maar vaak niet kunnen benoemen of vastgrijpen. Ze heeft de gave om er zo toegankelijk en normaal over te spreken waardoor het heel juist voelt. Dat het even wonderlijk en tegelijkertijd zo dagdagelijks en normaal is als een baby die groeit in de moederschoot of een bloemetje die zomaar ergens tevoorschijn komt en bloeit. Als een deel van het leven dat we niet zien maar er wel is."  

                                          - Minke Siesling (www.minkesiesling.com)

"Hildegard begeleidt met zoveel vertrouwen, vanzelfsprekendheid, krachtige intuïtie, soepelheid, veiligheid en durf dat het iets heel gewoon en diepgaand tegelijkertijd is."

                                              - Griet Smits (www.degrieten.be)

mijn vita:

Opleiding Opvoeder- Anerkannte Erzieherin 2001

Psychosynthese (Circadian) vanaf 2001

Opleiding voor Psychosynthese-Coach (Circadian) 2005-2008

Opleiding Psychosynthese-Therapeut (Circadian) 2008-2010

Opleiding Zangpedagogik naar Petra Schulze 2006- 2008

Origins-work naar Pennell Rock vanaf 2008

Opleiding Touch-for-Health-Practitioner Kinesiologie

Opeiding Energiewerk naar C.Kirmis vanaf 2011

Assistenz Energiewerk naar C.Kirmis vanaf 2015

eigen Praktijk in Bonn DE 2013-2016

Opleiding Opsteller naar Daniel Schulte (inner.gold) 2012 - 2013

Assistenz Opstelling naar Daniel Schulte (inner.gold) 2013 - 2014

Astrologische Opstellingen vanaf 2014

Workshops van my-inner-journey vanaf 2015

eigen Praktijk in Loenen-NL 2017-2020

Docente in de Opleiding "Thuis komen in mezelf" in Circadian 2018
eigen Praktijk in Zutphen- NL 2020

contact

Praktijk Hildegard Roozen

Braamkamp 456

7206HX Zutphen

+31 6 833 59 668

+49 178 78 49 031

KVK 68719183

BTW-ID NL002486562B79